Informacje o zajęciach

W dniu 19 marca 2016r. odbyły się I zajęcia przygotowujące młodzież do wyjazdu w ramach projektu PO WER 'Młodzież z pasją - kształcenie zawodowe na południu Europy.
Jedna grupa uczestniczyła w zajęciach związanych z gastronomią. Uczniowie zapoznali się z elementami planowania żywienia i produkcji gastronomicznej. W sposób multimedialny zapoznali się z efektami nieprawidłowej diety z uwzględnieniem deficytu składników odżywczych. Zapoznali się z produkcją żywności na skalę przemysłową oraz pułapkami współczesnego systemu produkcji żywności.
Druga grupa uczestniczyła natomiast w zajęciach związanych z hotelarstwem, podczas których uczniowie zapoznali się z wymaganiami kategoryzacyjnymi w Polsce i UE. Oprócz tego scharakteryzowali usługi świadczone w obiektach hotelarskich. Pracując w grupach poznawali nowoczesne trendy obowiązujące w hotelarstwie oraz wyszukiwali form spędzania czasu wolnego. Rozpoczęli również przygotowywać ofertę hotelu, która uwzględniać będzie atrakcje turystyczne Hiszpanii.
D.Mączka, K.Brol