Nazywam się Kajetan Mosór mam 17 lat, obecnie uczę się drugi rok w Zespole szkól gastronomiczno-hotelarskich w Bytomiu na profilu kucharz. Wybrałem taką drogę, ponieważ zawód, którego się uczę to moim zdaniem zawód z przyszłością, czyli zawsze będzie potrzebny. Dzięki tej szkole nauczyłem się już bardzo wiele, a ta nauka przydaje się w życiu, żeby wiedzieć np. jak żyć zdrowo, jak odżywiać się żeby nie chorować itp. i mam nadzieje, że nauczę się jeszcze więcej. Ja jestem typem osoby, która nie boi się nowych wyzwań, jestem chętny do nauki, szybko się uczę a nabytą wiedze staram się przekładać na praktykę. Głównie interesuje się gotowaniem a dzięki tej szkole co raz bardziej to mi się podoba i teraz jestem pewny, że wybrałem dobry kierunek. Mam też inne zainteresowania tj. piłka nożna czy bieganie, uczą mnie one, że zawsze trzeba ciężko pracować, żeby być najlepszym bez względu na to co się robi. Tylko jak mam wolną chwile staram wykorzystać się ją na gotowanie, pieczenie itp., bo sprawia mi to wielką przyjemność, a przy okazji nabywam nowe doświadczenia. Jeśli chodzi o wyjazd na Maltę to chce nauczyć się tam czegoś nowego przede wszystkim zobaczyć, jak pracuje się na prawdziwej kuchni, uczyć się od zawodowych kucharzy, poznać nowe potrawy, zobaczyć się jak one powstają i nauczyć się jak je robić. Mam nadzieje, że dzięki tej praktyce wzbogacę się w nowe umiejętności, będę mieć większe doświadczenie w swoim zawodzie i przy okazji podszkolę się w angielskim. Dla mnie to duża szansa, żeby dalej rozwijać się w kierunku gastronomii i postaram się wykorzystać wiedzę, którą zdobędę na tych właśnie praktykach, aby po prostu być lepszym.