Międzynarodowy Konkurs Gastronomiczny Les Chefs en Or 2016
14-03-2016 22:15:27
Transgourmet Polska Sp. z o.o., operator marek Selgros Cash&Carry i Transgourmet organizuje II edycję polskich eliminacji, międzynarodowego konkursu Les Chefs en Or 2016. Zaproszenie do konkursu kierowane jest zarówno dla profesjonalnych kucharzy, jak i dla uczniów (osoby do 21 roku życia, które są w trakcie nauki w szkole gastronomicznej oraz w trakcie lub już po praktyce gastronomicznej). Dla zwycięzców finału, który odbędzie się w listopadzie 2016 w Paryżu, przewidziane są wspaniałe nagrody: Uczniowie:
1. Kulinarne praktyki w USA + komputer lub tablet,
2. Kulinarne praktyki w USA + smartphone
3. Kulinarne praktyki w USA
Organizatorzy pokrywają koszt transportu oraz zakwaterowania uczestników finału konkursu w Paryżu. Uczestnik - uczeń podróżuje z pełnoletnim opiekunem. Koszt jego podróży oraz zakwaterowania w Paryżu pokrywają organizatorzy.
Zasady polskich eliminacji do konkursu: Wszyscy zainteresowani zobowiązani są do wypełnienia i przesłania odpowiedniego formularza zgłoszeniowego. Od kandydatów oczekuje się propozycji 2 potraw:
- pierwsza obowiązkowa (zawierająca cztery obowiązkowe składniki),
- druga dowolna.
Wszystkie składniki obu potraw muszą pochodzić z oferty sprzedażowej Selgros Cash&Carry. Składniki do potrawy obowiązkowej:
Uczniowie:-
Polędwica wołowa- Kulbin- Czerwona komosa ryżowa- Kumkwat- Transgourmet Quality: miód wielokwiatowy.
Zgłoszenia tylko i wyłącznie na oryginalnych (pobranych ze strony internetowej) formularzach zgłoszeniowych przyjmowane są do 30.04.2016.
Nagrody polskich eliminacji do konkursu Les Chefs en Or 2016:
1. Polski Finalista Konkursu: Puchar Zwycięzcy Les Chefs en Or 2016, wyjazd (razem z opiekunem) na finał do Paryża + tygodniowy staż w renomowanej restauracji w Polsce oraz komputer typu PC lub laptop,
2. II uczestnik: wyjazd (razem z opiekunem) na finał do Paryża jako pomocnik laureata I nagrody w kategorii Profesjonaliści + tygodniowy staż w renomowanej restauracji w Polsce oraz tablet,
3. III uczestnik: tygodniowy staż w renomowanej restauracji w Polsce oraz smartphone,
4. IV uczestnik: tygodniowy staż w renomowanej restauracji w Polsce.