• pic1
  • pic2
  • pic3
  • pic4
Następne wakacje za 189 dni 
sukcesy uczniów
nasze projekty
nasi partnerzy
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26, tel/fax: +48 32 2813841, sekretariat@zsgh.bytom.pl


plan lekcji

dziennik

zastępstwa


Podpisanie porozumiena - Bytomski projekt To Be Free

w dniu 3.04.2017r. zostało podpisane porozumienie o współpracy między władzami bytomskiego zakładu karnego a dyrektorami bytomski szkół. Głównym założeniem programu "To Be Free" jest pokazanie bytomskiej młodzieży i uświadomienie jej, jak cienka jest często granica między życiem na wolności, a przebywaniu w zamknięciu. W programie "To Be Free" udział wezmą uczniowie naszej szkoły oraz uczniowie innych bytomskich szkół. Młodzi bytomianie będą mieli okazję zobaczyć, jak wygląda prawdziwa więzienna codzienność, izolacja społeczna, poznać świadectwa osadzonych i zweryfikować swoją wiedzę na ten temat. 
Te nietypowe lekcje prowadzić będą funkcjonariusze bytomskiego aresztu w ramach godzin wychowawczych w szkołach, jak też na terenie aresztu przy ul. Wrocławskiej 4, gdzie uczestnicy będą mogli zobaczyć oddział mieszkalny, szpitalny itd.


Podpisanie porozumienia między ZSGH a firmą Kulinaria S.A. w Tychach

W dniu 18.11.2014r. nastąpiło podpisane Porozumienie dotyczące współpracy pomiędzy Zespołem Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu a Firmą Kulinaria S.A. w Tychach. W imieniu firmy Kulinaria i szkoły Porozumienie podpisali: Prezes Zarządu Katarzyna Jakubczak oraz Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu - mgr Witold Sbirenda.
        
Porozumienie ma na celu tworzenie warunków do wzajemnej współpracy, integracji środowiska szkolnego i pracowników firmy, a także wzajemna promocja w kraju i za granicą.
Współpraca pracowników Firmy Kulinaria S.A. w Tychach z uczniami i nauczycielami Zespołu Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Bytomiu będzie polegała na wzajemnym doradztwie między innymi w obszarach kształcenia i doskonalenia zawodowego oraz organizacji wspólnych przedsięwzięć takich, jak: udostępnianie bazy naukowo – informacyjnej dla uczniów, zapewnienie uczniom możliwości uczestniczenia w pokazach, warsztatach, szkoleniach.
Galeria


Podpisanie porozumienia między ZSGH w Bytomiu a WSHE w Łodzi

W dniu 18 lutego 2009r. w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu miało miejsce podpisanie Porozumienia pomiędzy Zespołem Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu a Wyższą Szkołą Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi, Wydział Zamiejscowy w Bytomiu. W imieniu uczelni i szkoły Porozumienie podpisali: Dziekan Wydziału Zamiejscowego w Bytomiu - dr Maria Kopsztejn oraz Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu- mgr Małgorzata Niewrzela.
Uroczystość zaszczycili swą obecnością między innymi: Zastępca Dyrektora Delegatury Kuratorium Oświaty w Bytomiu - Mirosław Papiernik, Wiceprzewodnicząca Rady Miejskiej w Bytomiu - Stefania Wawer, Zastępca Naczelnika Wydziału Edukacji - Irena Wieczorek, Inspektor Wydziału Edukacji Urzędu Miejskiego - Krzysztof Doliński, Naczelnik Wydziału Promocji i Informacji w Bytomiu - Katarzyna Krzemińska-Kruczek, Radny Rady Miejskiej - Michał Bieda oraz przedstawiciele Rady Rodziców ZSGH.

         

Podpisane porozumienie przewiduje współpracę miedzy dwoma instytucjami w bardzo szerokim zakresie, między innymi udział uczniów i nauczycieli ZSGH w zajęciach oraz wykładach organizowanych przez uczelnię, wzajemnym doradztwie obszarach: wymagania edukacyjne, zmiany, modyfikacje, tworzenie programów nauczania, kształcenie i doskonalenie zawodowe; organizacji wspólnych przedsięwzięć. Podpisanie tego porozumienia będzie w niedalekiej przyszłości owocowało wspólnymi działaniami w celu podnoszenia jakości pracy obydwu instytucji.

         

Podczas uroczystości otwarto w szkole "jednostkę hotelarską", która będzie służyła klasom kształcącym się w zawodzie: technik hotelarz jako jednostka dydaktyczna.

Warsztaty w Portugalii
W dniach 13-17 października 2008r. Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu Małgorzata Niewrzela, nauczyciel zawodu Robert Majda oraz uczniowie Gabriel Jarzyna, Adam Skalski i Artur Baran uczestniczyli w Międzynarodowych Warsztatach Gastronomicznych w Portugalii. Organizatorem warsztatów była zaprzyjaźniona szkoła Escola Professional de Salvaterra de Magos.

This text will be replaced

W ramach warsztatów uczniowie przygotowali kolację dla 50 osób. Jako przystawkę zaserwowali "Gruszkę na serku Rokpol", a jako danie główne "Polędwiczkę wieprzową na postumencie warzyw grilowanych w asyście sosu pomidorowego". Dania te cieszyły się wielkim uznaniem konsumentów.

Podpisanie porozumienia między ZSGH w Bytomiu a GWSH w Katowicach.

   W szkole z europejską perspektywą, jak mówią o Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu, miało miejsce kolejne spektakularne wydarzenie. 28.05.2008 podpisano porozumienie o współpracy między Zespołem Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu a Górnośląską Wyższą Szkołą Handlową im. W. Korfantego w Katowicach. Pod tym ważnym dla lokalnej społeczności dokumentem swoje podpisy złożyli: Rektor Górnośląskiej Wyższej Szkoły Handlowej prof. dr hab. Krzysztof Szaflarski i Prodziekan wydziału turystyki i promocji zdrowia Górnośląskiej Wyższej Szkoły Handlowej dr hab. Andrzej Misiołek, senator Rzeczpospolitej oraz mgr Małgorzata Niewrzela, Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich. Wśród zaproszonych na tę uroczystość gości byli między innymi: prezydent Bytomia Pani Halina Bieda, wizytator Delegatury Kuratorium Oświaty Janusz Mikrut, przewodnicząca Komisji Edukacji Urzędu Miejskiego Pani Danuta Skalska,inspektor Wydziału Edukacji Urzędu Miejskiego Krzysztof Doliński, przedstawiciele Rady Miejskiej Bytomia.

         


   Porozumienie między obiema szkołami przewiduje współpracę w szerokim zakresie, między innymi udział uczniów ZSGH w seminariach naukowych, wykładach i innych zajęciach, organizowanych w katowickiej uczelni; dostęp uczniów do uczelnianej biblioteki; wspólne prace nauczycieli i wykładowców nad programami nauczania, a także możliwość uczestnictwa nauczycieli ZSGH w seminariach naukowych, organizowanych w GWSH. Porozumienie o współpracy między obiema szkołami jest bardzo cenną i nowatorską inicjatywą, której efektem będzie na pewno podniesienie poziomu i efektów kształcenia uczniów, przyszłych pracowników bytomskiego, polskiego, europejskiego rynku pracy.

Danuta Domagalska, 28.05.2008.
galeria
office 365
english films
gazeta zsgh
hotspot zsgh
translate
sonda zsgh
Czy byłeś grzeczny w tym roku? (św. Mikołaj)
jak zawsze
jak diabli
jak aniołek
staram się
nie powiem
nie bardzo



Link do rezultatów
 
certyfikaty
biuletyn
Adres IP
 Copyright® ZSGH Bytom
 Design by Olin
statystyka Od 1 listopada 2004 stronę odwiedzano 8492675 razy.
Obecnie: 5 gości online