@zsghbytom
  • pic1
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
Do wakacji zostało 95 dni 
sukcesy uczniów
nasze projekty
nasi partnerzy
translate
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26, tel/fax: +48 32 2813841, sekretariat@zsgh.bytom.pl



plan lekcji


dziennik


III Międzynarodowe Warsztaty
Gastronomiczno-Hotelarskie

18 - 19 marca 2010r.

Artykuł, który ukazał się w "Magazynie szkolnym"

Program III Międzynarodowych Warsztatów Gastronomiczno-Hotelarskich
Programme of the 3rd International Catering And Hotel Industry Workshops
Organizatorzy:
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26
www.zsgh.bytom.pl
Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro-Toques Polska
Jean Bos -prezes Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska.
Dyplomowany Mistrz Kucharski Belgii i Francji,
twórca Akademii Kuchni Molekularnej w Polsce,
"Najlepszy Kucharz Świata 2006",
Laureat Oskara Kulinarnego 2008 w Polsce.
www.jeanbos.com.pl
www.euro-toques.org
Polska Akademia Sztuki Kulinarnej
mgr inż. Wiesław Ambros - prezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej
członek Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska
Przewodniczący Śląskiej Kapituły
Partnerzy Zagraniczni:
Dania
John Andersen - Clarification of traumatized refugees/migrants, Municipality, Odense, DENMARK
Michael Edsen - Johansen - KOLD COLLEGE Odense
www.koldcollege.dk
Portugalia
Jose Pereirinha - Escola Profissional de Salvaterra de Magos
https://www.epsm.pt
Rumunia
Cristina Dulau - COLEGIUL TEHNIC "ANDREI SAGUNA" ORADEA "Andrei Saguna" Technical College Oradea
Patronat honorowy:
  • Śląski Kurator Oświaty - Stanisław Faber
  • Prezydent Bytomia - Piotr Koj

Konkursy:
  1. Międzynarodowy Konkurs Młodych Kucharzy
    Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych z zagranicy oraz uczniów ZSGH w Bytomiu.
    Regulamin:   Polish version     English version
    Formularz:   Polish version     English version

    Skład Jury Konkursu Młodych Kucharzy

    Wyniki Konkursu Młodych Kucharzy

  2. Konkurs - "SZKOLNY MISTRZ CARVINGU"
    Regulamin

    Skład Jury Konkursu "SZKOLNY MISTRZ CARVINGU"

    Wyniki Konkursu "SZKOLNY MISTRZ CARVINGU"

  3. Konkursu Nakrycia Stołów
    "Kolorystyczne Trendy 2010 - nakrycie i dekoracja stołu"
    Regulamin
    Formularz zgłoszeniowy

    Skład Jury Konkursu Nakrycia Stołów

    Wyniki Konkursu Nakrycia Stołów

  4. II Wewnątrzszkolny Konkurs "SAVOIR VIVRE"
    Regulamin

    Skład Jury II Wewnątrzszkolnego Konkursu - "SAVOIR VIVRE"

    Wyniki II Wewnątrzszkolnego Konkursu - "SAVOIR VIVRE"

Sponsorzy:
  1. Urząd Miejski w Bytomiu
    www.bytom.pl

  2. Centrum Biznesowe & Restauracja & Pizzeria "Adria" - Ruda Śląska
    Marek Rejdak - dyrektor
    www.restauracjaadria.pl

  3. Zajazd Hetman w Kroczycach
    Sebastian Humski - sef kuchni - absolwent szkoły
    Konkurs Szef Roku 2009 - 4 miejsce
    Festiwal Kuchni Dworskiej Baranów Sandomierski 2007r. - I miejsce
    www.zajazdhetman.pl

  4. "Pałac Kawalera" w Świerklańcu
    Mariola Paruzel - kierownik hotelu
    Andrzej Przybylok - dyrektor GOSiR "Pałac Kawalera"
    Michał Przybylski - szef kuchni
    Józefa Michałek - szef kuchni
    www.palackawalera.pl

  5. Karczma u Młynarza
    www.karczmabytom.pl

  6. Szkoła Języków Obcych Profi-Lingua Chorzów
    www.profi-lingua.pl

  7. Firma Oriflame
    www.oriflame.pl

  8. Firma Tchibo
    ROBERT KONIECZNY - Pełnomocnik Dyrektora Zarządzającego ds.Sprzedaży
    www.tchibo.pl

  9. Firma Hestia
    www.hestia.pl

  10. Hotel Qubus
    www.qubushotel.com

  11. Restauracja ANATEWKA w Łodzi
    Paweł Zyner - właściciel restauracji ANATEWKA w Łodzi
    Paweł Antas - wiceprezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej
    członek Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska
    www.anatewka.pl

  12. Oerlemans Foods Polska Sp. z o.o.
    Jonatan Kasprzak - regionalny kierownik sprzedaży
    www.oerlemans-foods.pl

  13. Eloma Polska
    Robert Zawiszewski - szef kucharzy Eloma w Polsce
    eloma.pl

  14. Studio florystyczne "Stokrotka"
    Barbara Słomka - właściciel
    Złoty medal na Międzynarodowych Zawodach Florystycznych w Niemczech BUGA 2009 Schwerin
    Certyfikat tytuł Florysta-Aranżer wydany przez Foerderungsgemeinschaft blumen GmbH im Auftrag des Fachverbandes Deutscher Floristen e.V. - Bundesverband
    www.stokrotka.bytom.pl

  15. Krzysztof Drabik - absolwent szkoły - wielokrotny Mistrz Polski,
    Mistrz Chin i Dalekiego Wschodu
    Pokazy barmańskie
    www.speedbar.pl

  16. Kucharz Gastronom - Zbrosławice
    Michał Kucharczyk
    Marcin Ćwięczek
    www.kucharzgastronom.cba.pl

  17. Bartłomiej Kołodziej - barista
    - 3 miejsce w Eliminacjach do Mistrzostw Polski Baristów
    - 4 miejsce w VII Finale SCAE Mistrzostw Polski Baristów
    na Międzynarodowych Targach Eurogastro w Warszawie
    Trener w programie szkoleniowym "Podstawy Baristy - podstawy parzenia kawy" pod patronatem Stowarzyszenia Polskich Barmanów

  18. Restauracja Mysliwska w Bytomiu
    Danuta Przybyszewska - właściciel
    www.mysliwska.bytom.pl

  19. Paweł Peroń - Założyciel Krakowskich Warsztatów Carvingowych
    Carving Team Poland
    www.carving.vgh.pl

  20. Firma FRoSTA
    www.frosta.pl

  21. Restauracja Gościniec Śląski
    Bytom, ul. Długa 50
    Pikos Grzegorz

  22. Ryszard Warnke - szef kuchni
    Hotel "Monopol" w Katowicach
    www.monopol.hotel.com.pl

  23. Restauracja "Mustang" w Bytomiu
    www.restauracjamustang.pl

  24. Gabinet Wellness
    41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 18

  25. BCKino
    41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 27

  26. Ośrodek Wypoczynkowo-Rehabilitacyjny AGA Jastarnia
    www.agajastarnia.tp1.pl

  27. Barbara Lenart - szef kuchni
    Bar McEdi - Kudowa Zdrój
    ul. Zdrojowa 36B

  28. Zakład Przetwórstwa Mięsnego
    Świerklaniec ul. Polna 72
    Andrzej Blachel - właściciel

  29. Kwiaciarnia "KODAN-FLOR"
    Kamila Kosycarz - właściciel
    www.kodan-flor.pl

  30. Fontanny Czekoladowe
    Tomasz Wójcik
    tel.888-072-498

  31. Firma FARUTEX
    Krzysztof Marciniak - doradca ds. gastronomii
    Urszula Jakubczak - przedstawiciel handlowy
    www.farutex.pl

  32. Polmarkus Sp. z o.o.
    ul. Wyszyńskiego 62, Pyskowice, 44-120
    tel. +48/32 3019160 fax +48/32 30 19 169
    www.polmarkus.com.pl

  33. Wydawnictwo REA Warszawa
    www.rea-sj.pl

  34. Firma Kamis
    Maciej Wawryniuk
    www.kamis.pl

  35. Kwiaciarnia Szarotka
    Bytom ul. Żołnierza Polskiego
    www.kwiaciarniaszarotka.republika.pl

  36. Joachim Klimza - właściciel piekarni
    Bytom ul. Korfantego 2
    tel. (32) 2827734

  37. "FERPOL" Spółka jawna
    Ferdyn Różański
    41-582 Rogoźnik, ul. Krupna 23
    firma reprezentowana przez Krzysztofa Różańskiego

  38. Hurtownia Nabiałowo-Spożywcza
    Beata Szpak - kierownik
    Bytom, ul. Chrzanowskiego 23A

  39. F.H.U. BARON
    41-914 Bytom, ul. Strzelców Bytomskich 205/1

  40. P.W Centroelektryk - Józef Bocian
    41-902 Bytom, ul. Piekarska 97

  41. P.P.H.U "Femina - Fashion" - Andrzej Bieniek

  42. Zajazd Myśliwski "Pod Lasem"
    Piekary Śląskie

  43. ROBERT OKOŃSKI - Dyrektor ds. Sprzedaży Regionalnej DORA METAL
    www.dora-metal.pl

  44. Szkoła języków Obcych Level
    www.level.edu.pl

  45. Bar "U Michalika" - Genowefa Michalik
    41-902 Bytom, ul. Nowakowskiego 9/4

Patronat medialny:
  1. Platforma Gastronomiczna www.papaja.pl
    Marzenna Konkolewska - public relation Euro -Toques Polska

  2. Życie Bytomskie www.zyciebytomskie.pl

  3. MAGAZYN SZKOLNY www.magazynszkolny.pl


  4. Telewizja TVS Sp. z o.o.
    Plac Grunwaldzki 12
    40-126 Katowice
    www.tvs.pl

Zapraszamy do współpracy
aktualna galeria
spacer po ZSGH
strona zawodowa
gazetka zsgh
office 365
english films
hotspot zsgh
certyfikaty
biuletyn
rodo
twoje ip
3.95.233.107
 Copyright® ZSGH Bytom
 Design by Olin
stat4u stat4u Od 1 listopada 2004 stronę odwiedzano 37185517 razy.
Obecnie: 36 gości online 
wróć do górę