Następne wakacje za 271 dni 
sukcesy uczniów
nasze projekty
nasi partnerzy
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26, tel/fax: +48 32 2813841, sekretariat@zsgh.bytom.pl


plan lekcji

dziennik

zastępstwa

Informacje o zawodach kształconych w ZSGH

Filmy na temat zawodów kształconych w ZSGH
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Technik obsługi turystycznej

Kucharz Cukiernik
Technik hotelarstwa

Technik hotelarstwa - symbol 422402

W czteroletnim cyklu kształcenia uczeń może uzyskać tytuł technika hotelarstwa po potwierdzeniu dwóch kwalifikacji wyodrębnionych w ramach zawodu:

K.1 TG.12 (T.11). Planowanie i realizacja usług w recepcji;
K.2 TG.13 (T.12). Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie.

Technik hotelarstwa planuje, organizuje, oferuje, koordynuje oraz wykonuje usługi hotelarskie w obiekcie hotelarskim i innych obiektach, w których świadczone są usługi hotelarskie. Sporządza dokumenty w języku obcym związane z rezerwacją usług, pobytem gościa w hotelu i korzystaniem z różnego rodzaju usług.
Technik obsługi turystycznej - symbol 422103

W czteroletnim cyklu kształcenia uczeń może uzyskać tytuł technika obsługi turystycznej po potwierdzeniu dwóch kwalifikacji wyodrębnionych w ramach zawodu:

K.1 TG.14 (T.13). Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.
K.2 TG.15 (T.14). Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaż usług turystycznych.


Technik obsługi turystycznej jest zawodem stworzonym dla ludzi kochających piękno świata i natury, pragnących spełniać marzenia o podróżach – swoje i innych. Program nauczania w tym zawodzie obejmuje przedmioty ogólnokształcące, zawodowe oraz praktyki.
Cukiernik - symbol 751201

W trzyletnim cyklu kształcenia uczeń zdaje egzamin kwalifikacyjny:

K.1 TG.04. Produkcja wyrobów cukierniczych.

Praca w zawodzie cukiernik polega nie tylko na wytwarzaniu różnego asortymentu ciast, ciastek, tortów i deserów, ale również na tworzeniu dekoracji wyrobów gotowych, które dostarczają wrażeń smakowych i wizualnych konsumentowi. Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie cukiernik po potwierdzeniu kwalifikacji T.4. Produkcja wyrobów cukierniczych może uzyskać dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie technik technologii żywności po potwierdzeniu dodatkowo kwalifikacji T.16 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych oraz po uzyskaniu/uzupełnieniu wykształcenia średniego.
Technik żywienia i usług gastronomicznych - symbol 343404

W czteroletnim cyklu kształcenia uczeń może uzyskać tytuł technika żywienia i usług gastronomicznych po potwierdzeniu dwóch kwalifikacji wyodrębnionych w ramach zawodu:

K.1 T.6. Sporządzanie potraw i napojów;
K.2 T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.

Technik żywienia i usług gastronomicznych jest przygotowany do sporządzania potraw i napojów. Posiada te same umiejętności, które potrzebne są w pracy kucharza. Ponadto wykonuje zadania zawodowe związane z planowaniem i ocenianiem żywienia, organizowaniem i wykonywaniem usług.
Kucharz - symbol 512001

W trzyletnim cyklu kształcenia uczeń zdaje egzamin kwalifikacyjny:

K.1 TG.07. K.1 T.6. Sporządzanie potraw i napojów.

Kucharz jest osobą, która zawodowo zajmuje się przygotowywaniem potraw, dań dostosowanych do indywidualnych okoliczności i wymagań klientów. Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie kucharz po potwierdzeniu kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów może uzyskać dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych po potwierdzeniu dodatkowo kwalifikacji T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych oraz po uzyskaniu/uzupełnieniu wykształcenia średniego.

galeria
office 365
english films
gazeta zsgh
hotspot zsgh
translate
sonda zsgh
W wolnym czasie najbardziej lubię...
czytać książki
słuchać muzyki
uczyć się
oglądać filmy
uprawiać sport
siedzieć przed kompem
inne...

Ilość oddanych głosów: 181
certyfikaty
biuletyn
rodo
IP: 54.161.71.87
 Copyright® ZSGH Bytom
 Design by Olin
statystyka Od 1 listopada 2004 stronę odwiedzano 10788286 razy.
Obecnie: 20 gości online 
wróć do górę