@zsghbytom
  • pic1
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
Do wakacji zostało tylko 201 dni 
sukcesy uczniów
nasze projekty
nasi partnerzy
translate
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26, tel: +48 32 2813841, sekretariat@zsgh.bytom.pl



plan lekcji


dziennik

Konkurs „EKO SZEF” – DARY ZIEMI13-04-2025 08:33:17
Z okazji Dni Ziemi zapraszamy do udziału w konkursie „EKO SZEF” – DARY ZIEMI. Wszystkich zainteresowanych zachęcamy do zapoznania się z Regulaminem tego konkursu.
REGULAMIN KONKURSU: „EKO SZEF” – Dary Ziemi

REGULAMIN KONKURSU: „EKO SZEF” – Dary Ziemi

I. CELE KONKURSU
- Pobudzanie i rozwijanie zainteresowań kulinarnych uczniów.
- Doskonalenie umiejętności praktycznych w zakresie gastronomii.
- Inspirowanie uczniów do kreatywności i innowacyjności w zakresie tworzenia dań ekologicznych oraz pracy zespołowej.
- Promowanie zdrowego stylu życia i kultury żywienia.

II. WARUNKI I ZASADY UCZESTNICTWA
1. W konkursie mogą brać udział wszyscy chętni kucharze i cukiernicy z naszej szkoły.
2. W konkursie biorą udział ekipy dwuosobowe ( 2 osoby przygotowujące konkursowe potrawy oraz serwujące przygotowane potrawy komisji).
3. Każda grupa konkursowa pokrywa koszty wszystkich produktów użytych do wykonania potraw.
4. Zgłoszenia do konkursu przyjmują Organizatorzy. Zgłoszenia do konkursu należy dokonać do 23 kwietnia 2025r. na formularzu zgłoszeniowym.
5.W przypadku zgłoszenia się więcej niż 8 ekip Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do selekcji i decyzji o dopuszczeniu do udziału w konkursie.

III. REGUŁY PRZEPROWADZENIA KONKURSU
1. Każda ekipa konkursowa będzie miała do przygotowania danie główne oraz deser z wykorzystaniem w obydwu daniach buraka lub marchewki.
2. Uczestnicy samodzielnie planują i wykonują dania w określonym czasie.
3. Czas przygotowania od momentu wejścia do pracowni, do momentu ustawienia dwóch przygotowanych dań na ladzie ekspozycyjnej nie może przekroczyć 3 godzin, a prezentacja odbędzie się około godziny 15.00.
4. Wszystkie produkty użyte w konkursie nie mogą być poddane wcześniejszej obróbce technologicznej.
5. Wszystkie dania konkursowe muszą być wykonane wyłącznie z jadalnych produktów (mile widziane produkty ekologiczne) - dotyczy to również dekoracji.
6. Potrawy będą oceniane przez komisję konkursową według następujących kryteriów:
- smak i aromat potrawy (0-10pkt);
- kreatywność i oryginalność (0-5pkt);
- ilość zastosowanych w daniu produktów ekologicznych (0-5pkt);
- wygląd i estetyka podania (0-10pkt)
- organizacja pracy i higiena (0-5pkt)
7. Konkurs rozpocznie się o godzinie 12.00, każda ekipa konkursowa zgłasza się na stanowisko najpóźniej o godz. 11.45 w dniu 28 kwietnia 2025 r.

Uczestnicy konkursu gastronomicznego zobowiązują się do umieszczenia w karcie menu przygotowanych potraw szczegółowej informacji o potrawie oraz składnikach.

IV. NAGRODY
1. Komisja konkursowa dokona oceny i wyłoni laureatów konkursu.
2. Dla zwycięzców przeznaczone są nagrody rzeczowe.
3. Wszystkim uczestnikom zostaną rozdane pamiątkowe dyplomy oraz zostaną przyznane punkty dodatnie z zachowania.

V. ZAŁOŻENIA DODATKOWE
1. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo zmiany regulaminu.
2. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do publikacji zdjęć potraw konkursowych oraz uczestników konkursu.
3. Wszystkie prace powinny być pomysłowe i bogate w formie, czysto i elegancko podane.
4. Wszystkie pytania dotyczące niewyszczególnionych spraw, a związane z organizacyjną stroną konkursu -prosimy kierować do koordynatorów konkursu Pani Małgorzaty Respondek lub Pani Justyny Komudy

ZAPRASZAMY!
Organizatorzy    

Wszystkie newsy:
Wyszukiwanie:
..:: Podsumowanie naszego Jarmarku Bożonarodzeniowego 2025 - 05-12-2025
..:: Egzamin zawodowy - Zima 2026 r. - 04-12-2025
..:: Bytomski Jarmark Bożonarodzeniowy - podsumowanie - 02-12-2025
..:: Dzień kultury śląskiej - 04.12.2025 - 01-12-2025
..:: Światowy Dzień AIDS – 1 grudnia 2025 - 01-12-2025
..:: Wręczenie Stypendium Prezesa Rady Ministrów - 26-11-2025
..:: Pokaz barmański dla klasy 3K - 25-11-2025
..:: Nocka w szkole - 23-11-2025
..:: Podsumowanie konkursu bibliotecznego - 21-11-2025
..:: Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka - 20-11-2025
..:: Warsztaty Pizzy dla uczniów SPMS - 17-11-2025
..:: Zebrania z rodzicami - 17-11-2025
..:: Smakołyki na Bytomski Jarmark Bożonarodzeniowy - 15-11-2025
..:: Wycieczka do Chlebowej Chaty w Górkach Małych - 14-11-2025
..:: Szkolenie baristyczne - 13-11-2025
..:: Podsumowanie zbiórek na Akcję "Świąteczny List" ‼️ - 13-11-2025
..:: Kolejna edycja akcji charytatywnej na rzecz Fundacji Chatul - 13-11-2025
..:: Światowy Tydzień Przedsiębiorczości w ZSGH Bytom - 12-11-2025
..:: Przygotowania do Jarmarku Bożonarodzeniowego! - 08-11-2025
..:: Akademia z okazji Narodowego Święta Niepodległości - 07-11-2025
..:: Czy wiecie ,że... - 07-11-2025
..:: PODZIĘKOWANIA - 06-11-2025
..:: #SafeBox – wspólna przestrzeń wsparcia i zaufania - 06-11-2025
..:: Akcja Świąteczny List‼️ - 05-11-2025
..:: Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania 2025 – podsumowanie - 04-11-2025
..:: Wybory do Młodzieżowej Rady Miasta Bytom - 02-11-2025
..:: Europejskie Dni Zdrowego Jedzenia i Gotowania 2025 - 31-10-2025
..:: Konkursu na logo projektu "Level Up Bytom - 20-10-2025
..:: Wycieczka Klas 1UH i 3C do Energylandii - 18-10-2025
..:: Klas 5U i 5T na integracyjnej wycieczce w Czarnym Groniu w Rzykach - 18-10-2025
..:: Finał akcji "Podaruj znicz na Kresy" - 18-10-2025
..:: ErasmusDays2025 w Miechowicach - wspólna inicjatywa trzech bytomskich szkół - 16-10-2025
..:: Pokaz barmański dla klasy 3T - 15-10-2025
..:: Wycieczka integracyjna do zoo w Opolu - 11-10-2025
..:: Dzień Edukacji Narodowej - 10-10-2025
..:: Wyjście na kręgle klasy 5U - 08-10-2025
..:: Uwaga‼️ Zmiana terminu zebrania Trójek Klasowych - 08-10-2025
..:: Wycieczka do ZOO do Opola - 07-10-2025
..:: Zebranie trójek klasowych - 07-10-2025
..:: Gratulacje dla Natalii Oświęcimskiej – laureatki Nagrody Prezydenta Bytomia - 06-10-2025
..:: Zakończyliśmy Tydzień Przeciwdziałania Przemocy Rówieśniczej - 04-10-2025
..:: Zmiany w planie lekcji - 02-10-2025
..:: Biblioteka zaprasza człowieka - 01-10-2025
..:: Pasowanie na ucznia ZSGH - 30-09-2025
..:: Samorząd Uczniowski 2025/2026 - 29-09-2025
..:: Europejski Dzień Języków - 26.09.2025 - 29-09-2025
..:: ZSGH na podbój Stanów Zjednoczonych – październik 2026 - 29-09-2025
..:: Komunikat w sprawie planu rekrutacji do Projektu na rok szkolny 2025/2026 - 29-09-2025
..:: Rajd Rowerowy - Wycieczka Turystyczna - 26-09-2025
..:: Nasza szkoła świętuje World Wellness Weekend‼️ - 22-09-2025
..:: Kampania wyborcza do Samorządu Uczniowskiego - 22-09-2025
..:: Akcja „Sprzątanie Świata 2025” - 22-09-2025
..:: Podaruj znicz na Kresy- XIX edycja - 19-09-2025
..:: Europejski Dzień Języków - 19-09-2025
..:: Wycieczka do Paryża i Disneylandu dla klas na kierunku turystycznym i hotelarskim - 18-09-2025
..:: Zapisy - Turystyczna wycieczka rowerowa - 18-09-2025
..:: World Wellness Weekend w ZSGH Bytom - 16-09-2025
..:: Awanse dla bytomskich nauczycieli - 16-09-2025
..:: Kwesta na terenie bytomskich cmentarzy - 15-09-2025
..:: Wycieczka klasy 4U do Biskupic - 15-09-2025
..:: Wyniki z egzaminu maturalnego poprawkowego - 09-09-2025
..:: Dyplomy i certyfikaty z egzaminu zawodowego - 08-09-2025
..:: Kiermasz podręczników szkolnych!!! - 07-09-2025
..:: Sprzedaż strojów gastronomicznych - 07-09-2025
..:: WARSAW SWEET TECH Międzynarodowe targi branży cukierniczej i lodziarskiej - 06-09-2025
..:: Narodowe Czytanie 2025 - 05-09-2025
..:: Zebrania z Rodzicami - 04-09-2025
..:: Najwyższe stopnie awansu zawodowego - 03-09-2025
..:: Targi cukiernicze w Nadarzynie pod Warszawą - 02-09-2025
..:: Egzamin zawodowy – deklaracje - 01-09-2025
..:: Egzamin zawodowy w roku szkolnym 2025/26 - obowiązek przystąpienia - 01-09-2025
..:: Wysokie wyniki egzaminu zawodowego dla uczniów ZSGH‼️ - 29-08-2025
..:: Rozpoczęcie Roku Szkolnego 2025/2026 - 26-08-2025
..:: RZĄDOWY PROGRAM POMOCY UCZNIOM NIEPEŁNOSPRAWNYM W 2025 r. - 11-07-2025
..:: Wyniki egzaminu maturalnego 2025 - 02-07-2025
..:: Rezultaty naszych projektów Erasmus+ - rok szkolny 2024/ 2025 - 01-07-2025
..:: Szkolny zestaw podręczników - 30-06-2025
..:: WAKACJE CZAS ZACZĄĆ‼️ - 26-06-2025
..:: Podsumowanie akcji charytatywnej na rzecz Fundacji Chatul - 25-06-2025
..:: Zakończenie Roku Szkolnego 2024/2025 - 23-06-2025
..:: Ranking wyników rocznych ZSGH - 23-06-2025
..:: Kolejny sukces sportowy naszego ucznia! - 23-06-2025
..:: Iskierkowy zlot Onkobohaterów - 20-06-2025
..:: Oferta pracy wakacyjnej – Scena Kulinarna - 17-06-2025
..:: Wycieczka klasy 3T1 do Ustronia - 16-06-2025
..:: Kolejne sukcesy sportowe naszych uczniów! - 16-06-2025
..:: Lekcja wychowawcza klasy 1CK z kosmetologii - 11-06-2025
..:: Nasza szkoła członkiem Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego (IGHP) - 03-06-2025
..:: Powodzenia na egzaminie zawodowym‼️ - 02-06-2025
..:: Kochani Uczniowie‼ Drogie Dzieci‼ - 01-06-2025
..:: Wycieczka integracyjna klasy 3U - 01-06-2025
..:: Obsługa gastronomiczna, czyli doskonalimy swoje umiejętności zawodowe - 30-05-2025
..:: Dzień Sportu w ZSGH - 30-05-2025
..:: Spotkanie edukacyjne ze studentami dietetyki klinicznej - 30-05-2025
..:: Powodzenia na egzaminie zawodowym‼️ - 29-05-2025
..:: Dyplomy z egzaminu zawodowego - 23-05-2025
..:: Finaliści konkursu bibliotecznego - 22-05-2025
..:: Zebrania z rodzicami - 21-05-2025
..:: Dzień Sportu w ZSGH - 20-05-2025
..:: Ostatni dzwonek! - Akcja charytatywna na rzecz Fundacji Chatul - 20-05-2025
aktualna galeria
spacer po ZSGH
gazetka zsgh
office 365
hotspot zsgh
certyfikaty
biuletyn
rodo
twoje ip
216.73.216.51
 Copyright® ZSGH Bytom
 Design by Olin
Od 1 listopada 2004 stronę odwiedzano 50832987 razy.
Obecnie: 21 gości online 
wróć do górę