sukcesy uczniów |
|
|
nasze projekty |
|
|
|
|
nasi partnerzy |
|
|
|
|
|
twoje ip |
|
3.239.233.139 |
|
|
|
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26, tel/fax: +48 32 2813841, sekretariat@zsgh.bytom.pl |
|
 plan lekcji |  dziennik |  zastępstwa |  nauczanie hybrydowe |
|
|
|
 |
|
ERASMUS+ 2017/18/19 |
ERASMUS+ 2019/20/21 |
Erasmus+ to program Unii Europejskiej w dziedzinie edukacji, szkoleń, młodzieży i sportu na lata 2014-2020.
Jego całkowity budżet wynosi 14,7 mld euro. Erasmus+ opiera się na osiągnięciach europejskich programów edukacyjnych, które
funkcjonowały przez 25 lat, i jest wynikiem połączenia następujących europejskich inicjatyw realizowanych przez Komisję Europejską
w latach 2007-2013: programu „Uczenie się przez całe życie”, programu „Młodzież w działaniu”, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink,
oraz programów współpracy z krajami uprzemysłowionymi w dziedzinie szkolnictwa wyższego.
W projekcie wezmą udział uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu. 4 grupy uczniów na przestrzeni
2 lat będą uczestniczyć w czterotygodniowych stażach zawodowych na Cyprze oraz na macie. Staż będzie związany z wykonywaniem
zadań zawodowych zgodnych z kierunkiem kształcenia. Instytucja przyjmująca uczniów na Cyprze i na Malcei to sieć 5* i 4* Hoteli,
która zapewni każdemu uczestnikowi miejsce praktyki - hotele i restauracje oraz uzupełni realizację
stażu o aspekt kulturowy i językowy. Udział w stażu będzie poprzedzony programem szkoleniowym na terenie szkoły,
podczas którego uczniowie będą pogłębiali swoje umiejętności zawodowe oraz kulturowe. Łączna grupa uczniów,
którzy wezmą udział w stażu to 57 osób.
|
|
|
|
|